In augustus en september a.s. gaan we weer collecteren voor het Wout Hordijk solidariteitsfonds. Dit is een regelmatig terugkomend doel dat ons bijzonder aanpreekt, omdat het opkomt voor leerlingen, hier in de stad Den Bosch (!), die opgroeien in situaties, waarin ‘meedoen op school’ niet vanzelfsprekend is. Ook in de kerstnacht wordt voor dit doel gecollecteerd.

Het Wout Hordijk solidariteitsfonds maakt deel uit van het ds. Pierson college in Den Bosch. Het komt op voor kinderen van ouders die niet in staat zijn om bepaalde kosten van leermateriaal, onderwijsactiviteiten en/of vervoer te betalen. Bestaande (externe) fondsen of subsidies kunnen helaas niet altijd (financiële) hulp of ondersteuning bieden.

Door het Wout Hordijk-solidariteitsfonds kan in die gevallen een beroep gedaan worden op een financiële bijdrage. Daarmee wordt er een sociaal vangnet gespannen: gewoon omdat ieder kind recht heeft om mee te doen!

Het fonds draagt de naam van Wout Hordijk, die niet alleen vanaf 1976 als waarnemend rector, conrector en docent scheikunde aan het ds. Pierson college verbonden was, maar ook een bekend persoon in onze gemeente was. Een man met passie en enorme inzet voor het onderwijs, leerlingen en medewerkers. Hij zette zich met hart en ziel in voor de Pierson en haar leerlingen.

Van harte bij u aanbevolen!

Niet in de gelegenheid aan de collecte mee te doen? IBAN: NL73 RABO 0121 9151 58 ten name van Diaconie Protestantse Gemeente Engelen.